Saturday, August 31, 2013

Blouse European Fashion

Sekirannya Anda Berminat Untuk Membeli Blouse 
Berikan Gambar Screen Shot - Phone atau Print Screen  
atau Berikan CODE dan Harga Yang Diberikan
sms/whatsup/line/wechat 018 263 7833 /sms 013 308 4906

Kod EEE60072L
RM57
Fit to for S size only
Measurement: Length: 60cm Bust: 72-86cm Shoulder: 30cm Sleeve: 62cm 
Material : Lace + Silk Inner Lining

Kod WT9288M Black or White
RM57
Size : Free (XS-S)
Material : Lace
Shoulder : 32cm
Sleeves : 56cm
Length : 58cm
Bust : 70cm ~ 95cm

Kod WT9288M Black or White
RM57
Size : Free (XS-S)
Material : Lace
Shoulder : 32cm
Sleeves : 56cm
Length : 58cm
Bust : 70cm ~ 95cm

 
RM 55 Kod WT9187K - White/Blue/Pink
Size : Free (XS - L)
Material : Cotton + Chiffon + Lace
Inner : Length 51cm, Bust 66cm ~ 92cm
Outer : Length 70cm, Bust 110cm ~ 116cm

RM 55 Kod WT9187K - White/Blue/Pink
Size : Free (XS - L)
Material : Cotton + Chiffon + Lace
Inner : Length 51cm, Bust 66cm ~ 92cm
Outer : Length 70cm, Bust 110cm ~ 116cm

RM 55 Kod WT9187K - White/Blue/Pink
Size : Free (XS - L)
Material : Cotton + Chiffon + Lace
Inner : Length 51cm, Bust 66cm ~ 92cm
Outer : Length 70cm, Bust 110cm ~ 116cm

Kod WT9494L
RM 57
Size : Free (S-M)
Material : Mercerized Cotton
Shoulder : 34cm
Sleeves : 5cm
Length : 62cm
Bust : 94cm ~ 104cm

RM50 
Kod CAD 118801K - Pink and Blue only
Measurement: Length: 59cm Bust: 80-90cm Waist: 60-90cm ,Material: Cotton With Silk Inner Lining 
Fit to XS- L

RM50 
Kod CAD 118801K - Pink and Blue only
Measurement: Length: 59cm Bust: 80-90cm Waist: 60-90cm ,Material: Cotton With Silk Inner Lining 
Fit to XS- L

Stylish Long Sleeve Top
Kod CAJ0411K Price 55 
Fit to from S- L
Measurement: Length: 70cm Bust: 84-100cm Shoulder: 36cm Sleeve: 57cm Hem: 80cm Outer Hem: 186cm
Material: Thick Blended Chiffon + Cotton


RM57
Kod CAK10163K - White/Black
Measurement: 
Size M: Length: 83cm Bust: 72-88cm Waist: 62-78cm Hip: 76-92cm Shoulder: 38cm 
Size L: Length: 85cm Bust: 76-92cm Waist: 66-82cm Hip: 80-96cm Shoulder: 39cm
Material : Lace With Inner Lining


RM57
Kod CAK10163K - White/Black
Measurement: 
Size M: Length: 83cm Bust: 72-88cm Waist: 62-78cm Hip: 76-92cm Shoulder: 38cm 
Size L: Length: 85cm Bust: 76-92cm Waist: 66-82cm Hip: 80-96cm Shoulder: 39cm
Material : Lace With Inner Lining


Beads Long Blouse - (Fit to S-L)
Price RM55
Measurement : Length: 77cm Shoulder: 38cm Sleeve: 41cm Bust: 92cm
Material : Linen Blend


Beads Long Blouse - (Fit to S-L)
Price RM55
Measurement : Length: 77cm Shoulder: 38cm Sleeve: 41cm Bust: 92cm
Material : Linen Blend

Free size (fit S-L) Price RM50
Casual Button Shirt
FFF 31133 - Black/White
Measurement: Length: 66cm Bust: 96cm Shoulder: 39cm Sleeve: 30cm
Material: Soft Cotton

Flora Deisgn Button Shirt
Price RM57
Measurement: Length: 59cm Bust: 86cm Shoulder: 32cm Sleeve: 28cm
Material: Flora Gauz


Peterpan Stylish Chiffon Blouse RM55
Kod DDD50361L
Fit to from S- L
Measurement: Length: 60cm Bust: 98cm
Material: Chiffo


Peterpan Stylish Chiffon Blouse RM55
Kod DDD50361L
Fit to from S- L
Measurement: Length: 60cm Bust: 98cm
Material: Chiffo

Kod EEE60072L
RM57
Fit to for S size only
Measurement: Length: 60cm Bust: 72-86cm Shoulder: 30cm Sleeve: 62cm 
Material : Lace + Silk Inner Lining


Free size (fit S-L) Price RM50
Casual Button Shirt
FFF 31133 - Black/White
Measurement: Length: 66cm Bust: 96cm Shoulder: 39cm Sleeve: 30cm
Material: Soft Cotton

Logo dan Tatoo Geng Kongsi Gelap Malaysia



KUALA LUMPUR - Sehari selepas Kementerian Dalam Negeri (KDN) mendedahkan 49 nama geng kongsi gelap, polis mengambil langkah yang sama apabila mengedarkan logo yang dikaitkan dengan kumpulan tersebut.
Dengan pendedahan itu, tiada lagi alasan yang boleh diberikan oleh mana-mana individu untuk menggunakannya kerana tindakan mengikut Seksyen 52(3) Akta Pendaftaran Pertubuhan 1966 yang membawa hukuman penjara tidak lebih lima tahun dan denda tidak lebih RM15,000 menanti mereka yang ingkar.
Sehubungan itu, mana-mana pihak yang memiliki logo-logo tersebut sama ada sedar atau tidak mesti membuang, memadam atau menanggalkannya.
Antara logo-logo yang dimaksudkan termasuklah daripada kumpulan geng Melayu iaitu Double 7 yang menggunakan simbol bunga padi dan labah-labah serta Geng 38 dan Geng 21 yang dipelopori kaum Cina dan menggunakan simbol bendera sebagai logo.
-----------
Feredea harap semua berhati-hati dengan tengok lambang-lambang ni diorang biasa tampal di baju, kereta. Kalau masih berpacaran, ada bf perhatikan gerak geri mereka. Mereka ni banyak buat jenayah, silap-silap kita yang tak bersalah plak yang akan terlibat suruh bawa dadah. Kita perempuan selalu jadi mangsa. Jadi berhati-hati.


Penaja Atikel
Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 
Kesan Sebarang Bentuk Ketumbuhan di Payudara Anda
Kesan Sebarang Ketumbuhan di Payudara 
Rasa Konfiden Tampa Ketumbuhan, Cegah dari Awal
Sinar Jahitan
Blouse, Baju Kurung Viscose, Terkini
Rasa Susah Nak Buat Sendiri? Tak ada Masa?
Order Cake, Cupcake, Coklat Online
Order Cake and Biskut Raya Home Delivery Area Klang Valley, Kuala Lumpur, Shah Alam, Puchong, Petaling Jaya, Sg Buluh

Rezeki meniggal di masjid

Alor Setar: Jemaah solat Jumaat Masjid Rafeah Taman Uda, di sini, gempar apabila seorang warga emas berusia 66 tahun tiba-tiba rebah sebelum disahkan meninggal dunia ketika khatib membaca khutbah, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 1.30 tengah hari, jemaah itu, Arshad Harun dari Kampung Padang, Hutan Kampung, di sini, dikatakan menghidap penyakit darah tinggi.

Jemaah lain yang melihat mangsa tiba-tiba rebah segera mengangkat mangsa dan meletakkannya di tepi dinding sambil memberi rawatan kecemasan.
Seorang jemaah, Yusof Abdul Majid, 80, dari Taman Muhibah, di sini, berkata dia bersama beberapa jemaah lain mengangkat Allahyarham ke tepi dinding sambil mengurut belakangnya bagi memberi bantuan.

“Ketika itu, saya dapat rasa arwah masih bernafas dan kami cuba memulihkannya sementara menunggu ambulans tiba. Saya difahamkan dia meninggal dunia tidak lama kemudian.

“Arwah tinggal di Kampung Padang, Hutan Kampung dan selalu menunaikan solat Jumaat di masjid ini,” katanya yang ditemui di sini, semalam.
Foto
YUSOF menunjukkan cara Arshad bersandar ke dinding masjid sebelum menghembuskan nafas terakhir.
Imam Masjid Rafeah Taman Uda, Zakaria Long, 74, berkata, ini kali pertama jemaah meninggal dunia di dalam masjid berkenaan sejak masjid ini beroperasi 30 tahun lalu.

“Ini kes pertama jemaah meninggal dunia di masjid ketika khatib membaca khutbah Jumaat. Bagi saya, arwah antara individu yang diberi keistimewaan Allah kerana meninggal di dalam masjid, pada hari Jumaat yang mulia,” katanya.
Anak mangsa, Mohd Azhari Arshad, 22, berkata, arwah bapanya sudah mengidap penyakit darah tinggi sejak dua tahun lalu.

“Arwah selalu mengadu penat dan sakit darah tinggi sejak dua tahun lalu, tetapi tidak menunjukkan sebarang perubahan pelik sebelum ini.

“Arwah selalu pergi menunaikan solat Jumaat di masjid berkenaan walaupun ada masjid berhampiran dengan rumah.

Menurutnya, arwah juga sudah berhenti merokok sejak Ramadan lalu kerana bimbang dengan penyakitnya itu.

“Arwah dikebumikan di tanah perkuburan Islam Kampung Padang, Hutan Kampung, semalam,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Setar Asisten Komisioner Adzaman Md Jan ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan memaklumkan kes berkenaan diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

Friday, August 30, 2013

Pendedahan Seminar Dr Azizan Osman Yang Dipuja Ramai

Panas di Facebook saya mengenai pendedahan yang saya buat berkaitan seminar Dr Azizan Osman yang dipuja ramai

Ceritanya begini..

Pada 14 Oktober 2012 saya menghadiri Seminar Jutawan Industri oleh Dr Azizan Osman
Seminar percuma untuk 4 jam.
Boleh baca perkongsiannya DI SINI.

Seminar itu memang bagus.
Walaupun cuma 4 jam, beliau meyakinkan kita yang kita boleh menjadi pakar rujuk dalam industri masing-masing dalam masa 3 tahun sahaja.
Beliau akan tunjukkan caranya dalam seminar yang lebih advanced.
Namanya Intensif Jutawan Indusri (IJI).

Jadi, beliau telah menawarkan 3 pakej pada masa itu.
tiket VIP pada harga RM 999
tiket Diamond pada harga RM 2999
dan tiket Supreme Diamond pada harga RM 4999

tiket VIP tu cuma untuk seminar IJI 3 hari dan tempat duduk VIP.

Tiket Diamond untuk
-seminar IJI 3 hari,
-1 hari seminar dengan Bill Walsh,
- 1 makan malam dengan Bill Walsh dan Dr Azizan (ada sesi perkongsian dengan Bill Walsh sekali),
- cd Marketing & You
- tempat duduk kedua paling hadapan
- khidmat sokongan dari Richworks seumur hidup.

Tiket Supreme Diamond akan dapat semua yang Diamond dapat dan
- tempat duduk paling depan
- 1 sesi group mentoring
- personal coaching selama 12 bulan
- sesi bergambar dengan Dr Azizan Osman
- review buku oleh Dr Azizan Osman apabila buku telah siap
- peluang penerbitan buku dengan syarikat penerbitan Dr Azizan Osman


Tertarik dengan janji manis dan teknik pemasaran beliau, saya ambil pakej Diamond.
Sebab saya fikir, bagus ada khidmat sokongan dan peluang seminar dengan Bill Walsh tu

seminar Intensif Jutawan Industri diadakan pada 23 - 25 November 2012.
26 hb pula sesi khas dengan Bill Walsh

Beberapa minggu sebelum itu, sms datang bertalu-talu
Staff Richworks tawarkan tiket general seating kepada mereka yang belum daftar IJI lagi.
Harga general seating ini adalah RM 499 sahaja tapi hanya untuk seminar 3 hari IJI ini sahajalah.
dan tempat duduk pun di belakang sekali.

tiket paling murah ini tak ditawarkan pada hari seminar percuma jutawan industri tu
jadi, saya rasa pasti siapa yang ambil pakej VIP terasa menyesal juga.
Baik ambil pakej general seating sahaja kan...
hm...

Maka, pada 23 hb november 2012 tu, saya pun hadir sebagai peserta pakej Diamond
saya ada kongsikan DI SINI

Tapi pada sesi pagi hari pertama itu, banyak kali Dr Azizan beritahu dan promosi mengenai untungnya peserta Supreme Diamond
Mereka akan menerima 12 bulan online personal coaching dari beliau sendiri
katanya sebulan sekali akan skype.
Dr akan follow up perkembangan peserta coaching ni nanti dan dia akan beri panduan

Promosi ini buat saya tertarik.
12 bulan online personal coaching dengan Dr Azizan.. peluang skype dengan dia sebulan sekali..
boleh tanya pasal nak buat seminar.. pasal macamana nak kembangkan blog..
pasal macamana nak keluarkan produk informasi seperti dvd dan ebook..
dan lain-lain yang ada dalam ajaran jutawan industri ni.
mesti syok kan..

Jadi, selepas berfikir selama beberapa jam, saya pun naiktaraf diri saya dari Diamond ke Supreme Diamod semasa rehat tengah hari
Swipe kad kredit untuk top up bayaran yuran.

Tamat sesi seminar 4 hari

Bulan Januri 2013 saya dihubungi untuk pilih tarikh untuk sesi group mentoring
saya dan kawan saya, Syahman pakat pilih 28 Januari 2013.

Dalam group mentoring tu, dia bahagikan kami kepada 3 kumpulan mengikut tahap pendapatan kami
Kemudian setiap seorang dberi peluang bertanya soalan, Dr Azizan jawab
Orang lain dengar jawapan tu.
itu sahaja.

Kemudian saya menunggu online personal coaching yang dijanjikan..
12 bulan online personal coaching ni.. mesti best.
saya bayar mahal ni.. tak apa.. pelaburan pada diri sendiri.

Tunggu punya tunggu tak ada khabar berita dari Richworks atau DAO sendiri
Senyap
Yang saya nampak di FBnya, ada banyak seminar Berani Berniaga, Berani 2013, Berani Hidup Luar Biasa, Advanced Marketing Power, IMKK dan lain-lain aktiviti
ada banyak juga percutian luar negara yang beliau dah pergi
sempat juga pergi umrah
Tapi online personal coaching masih tiada

Saya tanya Syahman.. ada tak dia dihubungi untuk sesi personal coaching ni.
takut lah saya seorang sahaja yang tertinggal nama
Kata Syahman, tak ada pun..

tunggu punya tunggu...
dari bulan November 2012 hingga Julai 2013 masih diam.
Akhirnya pada 19 julai saya hantar email kepadanya.



Diam... tak ada jawapan

Kemudian pada 22 Julai 2013, saya copy paste soalan yang sama di FB Alumni nya.
barulah dapat jawapan


'dr azizan telah bersetuju merubahnya menjadi group coaching session secara live menggantikan sesi 12 bulan tersebut'

Aik... Dr azizan je bersetuju? ada tanya tak persetujuan kami yang dah bayar ni?

Berapa kali group coaching session tu belum diketahui. adakah sebulan sekali juga? atau hanya sekali sahaja?

Kemudian saya mula menulis di FB saya mengenai hal ini.
sebab saya sangat frust.
saya upgrade dan sanggup bayar sebanyak itu kerana kononnya ada personal coaching yang beliau beriya promosi semasa seminar tu
tapi selepas 8 bulan bertanya, itu jawapannya.

Selepas status itu, saya menerima satu pm di FB
rupanya ada peserta Advanced Marketing Power yang dijanjikan personal coaching pun menerima nasib yang sama..


Sesuatu yang sangat tak kena berlaku.

Semalam pula, saya nampak di FB DAO, beliau nak buat smeinar Jutawan Industri 2013 pula.
Haihhh... personal coaching pada peserta jutawan industri 2012 pun belum terlaksana, nak jual minyak angin lagi?

Maka itulah semalam saya naikkan amaran ini.



Lewat petangnya, tuan Zaidi Ismail ada update status tentang rakyat Malaysia yang poyo.
Tiba-tiba DAO muncul memberi komen, 'Ini poyo'
Terus pada masa tu tuan Zaidi tag beliau dan saya dan terus bertanyakan mengenai dakwaan saya.

Tak sangka. woww.. DAO jawab komen tu...
boleh baca di screenshot di bawah




Persoalan:

1) Bukankah dia sendiri yang tentukan dan buat keputusan untuk buat personal coaching atau tidak. Apa yang missinform?
2) Saya seorang sahaja yang dikatakan memberi maklumbalas. Peserta yang lain diam sahaja. Tapi kalau peserta yang lain diam pun, adakah itu bermakna beliau boleh terlupa pada pakej yang perniagaan beliau tawarkan?
3) Ramai orang sanggup bayar lebih kerana personal coaching ini. Tapi sekarang ini, beliau telah membuat keputusan untuk menggantikannya dengan benda lain. Bukankah dalam islam, jual beli adalah atas dasar persetujuan dan saling redha meredhai dengan apa yang dijual dan dibeli. Jika peserta tak setuju dengan penggantian personal coaching ini, bagaimana? Adakah beliau boleh refund balik sebahagian wang yuran seminar ini?

Saya hanya menyampaikan maklumat ini atas fakta dan pengalaman saya sendiri
saya tidak mahu lebih ramai orang lain terpedaya dengan pakej dan promosi kaw-kaw sebegini.

Kalau nak hadir juga seminar Dr Azizan Osman, cukuplah jika hadir seminar free beliau atau beli tiket general seating sahaja/

Saya akan update perkembangan seterusnya selepas saya mendapat berita apa dia 'sesuatu' yang nak diganti tu dari team Dr Azizan.
 sumber: http://www.propertywaltz.com/2013/08/seminar-dr-azizan-osman-personal.html

------------------
Komen Feredea

saya tak pernah rasa terpedaya dengan teknik marketing Super supreme, supreme diamond ke apa... saya pun pergi kelas dia semua yg saya ambil yang paling murah dan free. 

Kalau kita nak belajar niaga, bukan ikut bulat apa yang dia kata.... kita tengok juga cara dia kaut keuntungan, dan apa yang dia jual....

Dalam seminar IJI tu saya pun penah pergi, saya ingat dia ada kata, kalau nak niaga kita kena fokus satu bidang sampai bagus baru kita boleh buat benda lain. kita kena ada kepakaran dalam barang apa..

Kita tengok dia plak...
dia ada niaga macam2 bukan setakat satu barang..macam2 dia jual...daripada garam, aura tah apa lagi yang dia jual, keropok

Jadi kita tak payah ikut sangat apa yang dia cakap kita tengok sekali apa yang dia buat sampai jadi jutawan. Ye dia memang jutawan seminar, pandai tarik orng tuk bayar seminar yang mahal2, sekali buat seminar dia dah boleh jadi jutawan. Itulah perniagaan dia yang sebenar...

Jadi jangan cepat terpedaya kena pandai melihat dari sudut yang berbeza

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas