Thursday, June 1, 2017

3 Tanda Jahitan Episiotomi Terbuka

Bagi para ibu yang pertama kali bergelar ibu, jahitan episiotomi terbuka memang sesuatu perkara yang menakutkan. Jangan sesekali panik jika ia berlaku pada anda. Kenapa ia berlaku? MUngkin anda tidak menjaganya dengan teliti atau ia disebabkan oleh jangkitan kuman pada luka bersalin tersebut. Di sini kami kongsikan 3 tanda jahitan episiotomi anda terbuka!

1. Jika anda mengalami kesakitan berlarutan melebihi dua atau tiga hari, segera berjumpa doktor untuk memastikan jahitan tersebut terbuka atau terkena jangkitan kuman.

2. Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja cecair yang berbau, kemungkinan besar jahitan telah terbuka.

3. Anda boleh menggunakan jari dan rasa dengan perlahan-lahan sekiranya sukar untuk melihat sendiri. Hanya kita yang tahu bagaimana keadaan pada hari pertama hingga hari seterusnya.

Mantapkan Payudara Dengan Pantas dan Selamat
Click http://feredeabeauty.blogspot.my

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas