PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Disclaimer: Segala Info tidak ada bukti saintifik, silalah buat rujukan lebih.


Jika perlu untuk hubungi atau Credit/ Picture KLIK SINI

Thursday, June 1, 2017

3 Roller Coaster Paling Ekstrem Di Dunia

Adakah anda peminat ekstrem roller coaster? Mungkin di Malaysia roller coaster diaggap biasa dan tidak menakutkan. Tetapi jika di luar negara, anda mungkin berfikir dua kali sebelum menaiki roller coaster. Jom lihat roller antara roller coaster paling ekstrem di dunia!

Formula Rossa
Merupakan roller coaster terpantas di dunia. Ia terletak di Ferrari World di Abu Dhabi.


Kingda Ka
Terletak di Six Flags Great Adventure in Jackson, New Jersey, Amerika Syarikat, ia adalah roller coaster tertinggi di dunia dan kedua terpantas di dunia.

Leviathan
Ini adalah roller coaster pertama yang dibuat oleh Swiss Bolliger & Mabillard memiliki ketinggian 300 kaki (91 m) di mana ia adalah roller coaster yang tertinggi dan tercepat di Kanada. Pada 2011, Leviathan ditetapkan sebagai roller coaster ketujuh dan tertinggi di dunia.

Selamat mencuba. Paling penting jangan lupa pakai corset. Kalau perut nampak dah tak cantik, orang mengata plak... so please la pakai hokey....
Click sini islalisacorset.com
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GR

PA

fbcs

nas