Wednesday, February 22, 2017

10 Cara Berkesan Untuk Atasi ‘Virus Gila Belanja’!



Wanita dan shopping memang tidak dapat dipisahkan. Lagi-lagi kalau masa tengah jualan murah, memang datang ‘virus gila belanja’ tu.

Bukan tak boleh berbelanja, tapi biar la berpada-pada. Jangan la berbelanja tak ingat dunia sampai baru je tengah bulan poket dah kering. Lepas tu sibuk nak pinjam duit!


Hah.. kami senaraikan 10 cara berkesan untuk anda kurangkan perangai gila shopping tu!


1. Ingat betapa susahnya untuk anda mendapatkan wang.


2. Tinggalkan kad kredit dan ATM anda di rumah jika ke shopping mall.


3. Jangan menjadikan aktiviti membeli-belah sebagai terapi.


4. Kurangkan kebiasaan window shopping.


5. Jangan beli kalau anda tak perlukan barang tersebut.


6. Bawa wang secukupnya ketika membeli-belah.


7. Jangan membeli-belah ketika sedang stres atau tertekan, sebab lagi banyak keluar duit.


8. Ingat untuk menyimpan, kalau-kalau ada emergency.


9. Selalu diketepikan wang untuk anda simpan setiap kali dapat gaji.


10. Sebelum membeli sesuatu, tanyakan pada diri sendiri, sama ada perlukan atau tidak!

Jom kita zumba. Pemakaian sport bra mampu berikan semangat, feel dan keselesaan yang berganda pada mereka yang aktif bersukan. Cubalah Islalisa Sport Bra. Dah ramai yang cuba, memang akan pilih sport bra untuk pakaian harian mereka. Selesa, sakit tengok dan sakit belakang pun hilang. Pilihalah sport bra pilihan anda.




No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas