Thursday, August 7, 2014

Lelaki Nak Kawin Gadai Barangan RM72000 Tapi Akhirnya Ditipu Kawan Lelaki

Batu Pahat: Dulu dia seorang eksekutif dengan pendapatan bulanan memuaskan, tapi kerana cinta palsu lelaki ini menggadaikan semua barangan berharga miliknya mencecah sehingga RM72,000 bagi memastikan majlis perkahwinan yang dirancang bersama ‘wanita’ berlangsung meriah dan lancar.

Namun akibat tidak memeriksa latar belakang ‘wanita’ berkenaan, lelaki berusia 34 tahun ini berputih mata apabila mengalami kerugian kerana wang yang dikumpul untuk majlis perkahwinannya itu lesap selepas tertipu watak wanita berkenaan yang sebenarnya tidak wujud dan ‘dilakonkan’ kenalan lelakinya sendiri.Lelaki terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Hafis berkata, dia menerima beberapa SMS pada Februari 2011 kononnya daripada seorang wanita tetapi tidak dihiraukannya kerana curiga.

“Selepas itu, ‘wanita’ itu menghantar lagi beberapa kali SMS dan mencabar saya untuk menghubunginya menyebabkan saya terus menelefonnya dan mendengar suara seorang wanita.“Talian telefon itu kemudiannya terputus kerana dia memberitahu berhampiran bilik pembedahan di hospital dan memaklumkan dia adalah doktor yang bertugas di hospital di Ipoh, Perak dan berasal dari Pulau Pinang.- hmetro

Kesian dengan lelaki ini, tertipu duit, belanja nak kahwin sampai RM72,000 ayat power apa lah yang dia bagi kat mamat ini...Lain kali hati-hati, perempuan sekarang kan dah ramai, tak pa masih ada lagi yang boleh menerima


Dapatkan Update Tips Kecantikan, Fesyen dan Kesihatan
Tak ada masa nak keluar rumah shopping?
Jubah, Blouse, Shawl, Handbag
Jom Terjah

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas