Thursday, July 3, 2014

Pensyarah UM jadi buruan polis

KUALA LUMPUR - Seorang pensyarah Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya (UM) merupakan antara lima rakyat negara ini yang dikehendaki polis bagi membantu siasatan berhubung penglibatan mereka dalam kegiatan militan.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam satu kenyataan di sini semalam berkata, pensyarah itu yang dikenali sebagai Dr. Mahmud Ahmad atau nama samarannya Abu Hanzalah, 36, dari Taman Selayang Baru, Batu Caves sudah sebulan menghilangkan diri daripada tugasnya di UM.

Selain Mahmud, turut menjadi buruan ialah pemilik kedai fotokopi dan alat tulis di UM, Mohd. Najib Husen atau Abraham, 36, yang tinggal di Pangsapuri Tainia, Kota Damansara dan kakitangan Jabatan Urusetia Majlis Perbandaran Selayang, Muhammad Joraimee Awang Raime atau Abu Nur, 39, yang tinggal berdekatan kawasan perumahan Mahmud.
--------------------
Agaknya tugas sebagai seorang pensyarah ini tak mencabar sebab tu diorang nak masuk polis, tapi agak2 nak masuk polis tak lepas tahap stamina lagipun dah berumur...
Mungkin kerajaan patut buka peluang pada golongan lewat 30an ini untuk melakukan aktiviti yang mecabar. Memang hidup kita ni sentiasa mahukan sesuatu yang baru dan mencabar bukat setakat mental tapi juga fizikal.

Dapatkan Update Tips Kecantikan, Fesyen dan Kesihatan
Tak ada masa nak keluar rumah shopping?
Jubah, Blouse, Shawl, Handbag
Jom Terjah

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas