Wednesday, July 9, 2014

Luahan Hati Anak Diana Yang Meninggal Di sebabkan Kanser

Jenazah Memen yang merupakan anak kedua daripada empat beradik itu telah disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Seksyen 21, Shah Alam. Menurut ibu saudara kepada Allahyarham, Diana Rafar memaklumkan yang Rezaimen berhasrat untuk menjadi seorang hafiz. Kata Diana:-
Memen (Rezaimen) sangat disayangi kerana sikapnya yang peramah dan periang namun pemergiannya semuda ini memang mengejutkan kami sekeluarga. Niat Memen memang mahu menjadi tahfiz kerana dia nak bawa anggota keluarganya masuk syurga
Terbaru menerusi akaun Instagramnya, Linda Rafar telah berkongsi 2 keping nota tulisan anaknya itu yang baru sahaja dijumpai. Sedih la plak Abang Nara membacanya. Tak dapat bayangkan kesakitan yang ditanggung oleh Allahyarham ketika menjalani rawatan.Sungguh terharu dengan segala kepedihan dan kesakitan yang dialami oleh anak Diana selama enam bulan. Ibu mana yang sanggup tengok anaknya mengalami kesakitan yang amat dasyat. 
Mungkin kematian adalah yang terbaik untuk mengakhiri segala penderitaan. 

Sebenarnya anak Diana adalah salah seorang mangsa penyakit kanser yang masih lagi muda. Sudah pasti ada sel yang kotor yang menyerang masuk ke dalam organ kanak-kanak ini mungkin semenjak dia masih lagi bayi kemudian merebak sehingga menjadi sel yang sukar dilawan. 
Kita kena sedar, sebagai ibu walaupun sibuk macam mana sekalipun, jangan sesekali tinggalkan dapur untuk masak dari bahan-bahan yang segar, elakkan anak makan luar, seperti McD, KFC, dan berbagai lagi makanan proses yang merbahaya dan tidak berkhasiat. Kerana sudah ramai kanak-kanak terutama yang tinggal di kawasan bandar mengalami barah berbagai bentuk. 
Pemakanan adalah antara punca penyakit kanser. Mari kita amalkan pemakanan yang sihat dari dapur rumah kita.

Dapatkan Update Tips Kecantikan, Fesyen dan Kesihatan
Tak ada masa nak keluar rumah shopping?
Jubah, Blouse, Shawl, Handbag
Jom Terjah

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas