Tuesday, March 4, 2014

lelaki berusia 40-an penjual roti canai disembelih adik iparnya


Kuala Lumpur: Seorang lelaki berusia 40-an kini bertarung dengan maut akibat kecederaan parah di leher selepas disembelih adik iparnya hanya kerana gagal menjelaskan hutang tidak sampai RM1,000.


Kejadian berlaku jam 2 pagi semalam di rumah mangsa di Ampang di sini, ketika dia nyenyak tidur di ruang tamu. Sumber polis berkata, suspek dipercayai membuat kunci pendua rumah berkenaan beberapa hari sebelum kejadian untuk memudahkannya masuk melalui pintu utama.

Menurutnya, mangsa yang bekerja sebagai penjual roti canai dikatakan berhutang tak sampai RM1,000 dengan adik iparnya itu sejak beberapa bulan lalu. - metro

Hutang kalau tak bayar memang boleh buat aniya orang. Tengok aja cara along kutip hutang. Ini agaknya tiru cara along agaknya. Hutang tak sampai pun seribu. Tapi kalau dapat berbincang elok-elok nak bayar hutang-hutang tu dari mengelak adalah lebih baik sebenarnya walaupun memang tak ada duit nak bayar. Manusia kan boleh dibawa bincang. Gunakan kebijaksaan dalam menguruskan keewangan anda. 

Penaja

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas