Saturday, February 1, 2014

Tiga Syarat Ketat Sweden

"Tiga syarat dikenakan Jabatan Perkhidmatan Masyarakat Sweden iaitu Kerajaan Malaysia menerusi JKM perlu menghantar laporan berkala, mengadakan sesi kaunseling kepada anak dan memastikan 'social assurance' atau jaminan sosial yang terkandung dalam Perkara 3 dan 20 CRC dipatuhi.

"Sebagai menteri bertanggungjawab saya akan pastikan JKM melaksanakan ketiga-tiga syarat itu," katanya dalam sidang akhbar selepas melawat pesakit di Wad Hematologi Hospital Umum Sarawak (HUS) di sini hari ini.


Beliau menjelaskan Perkara 3 memberi penekanan berhubung 'kebajikan dan kepentingan kanak-kanak' manakala Perkara 20 berkaitan 'hak kanak-kanak yang berhak mendapat hak berada di bawah jagaan ibu bapa yang telah dinafikan'.


"Kedua-dua perkara ini diberi penekanan yang sebaik mungkin bagi membolehkan kanak-kanak ditempatkan bersama keluarga Muslim dan juga untuk membawa kanak-kanak pulang ke Malaysia," katanya.

https://play.google.com/store/books/details/Feredea_Power_Misteri_Nelayan_Terperangkap_di_Alam?id=8AJ8AgAAQBAJ

Ketika diminta memperincikan syarat jaminan sosial itu, Rohani berkata ketika rundingan awal diadakan antara kedua-dua negara, Kedutaan Malaysia di Stockholm, Sweden meminta pandangan dan nasihat daripada JKM mengenai kes itu.

"Social assurance ini merujuk kepada kesanggupan Malaysia untuk memastikan semua hak kanak-kanak seperti pelindungan, pembangunan, kehidupan dan penyertaan yang terkandung dalam CRC terpelihara apabila mereka pulang ke Malaysia," katanya.

CRC adalah konvensyen yang diterima pakai oleh hampir seluruh negara yang bernaung di bawah Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB). Malaysia menandatangani atau meratifikasi CRC pada 1995. -metro

Feredea respek dengan kerajaan Sweden yang menjaga kanak-kanak di negaranya. Kalau nak banding kan dengan kita jauh la...kita bile tengok budak-budak minta sedekah pun buat tak tahu saja. Kalau kat sana orangnya jenis ambil kisah pada kanak-kanak yang dianiya dan salah guna. Semoga kes ini menjadi pengajaran buat kita semua agar menjaga amanah kita tak kiralah anak kita anak orang lain dengan lebih baik. Mereka adalah insan yang lemah perlukan pertolongan dari orang dewasa, tolonglah mereka sedaya yang mampu. Kalau nak pukul pun biarlah berpada-pada jangan sampai menyakiti, kalau dah umur belasan tahun tu jadikan sebagai kawan jangan banyak guna kekerasan sebab tak ada efek sangat.

Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas