Thursday, February 20, 2014

Remaja Derhaka Memukul dan Mengaibkan Ibu Sendiri Akhirnya Masuk Penjara


KOTA BHARU - Perbuatan terkutuk seorang remaja yang memukul ibunya dan mengaibkan kehormatan wanita itu, Disember lalu mendapat pembalasan apabila dijatuhi hukuman penjara dua tahun oleh Mahkamah Majistret di sini semalam. Abdul Maleq Ab. Manan, 19, dijatuhi hukuman berkenaan setelah mengaku salah terhadap ketiga-tiga pertuduhan ke atasnya selepas dibacakan di hadapan Majistret Nik Habri Muhamad.

https://play.google.com/store/books/details/Feredea_Katrina_Kahfi?id=HFLLAgAAQBAJMengikut pertuduhan pertama, Mohammed Nor Alief didakwa menyebabkan kecederaan terhadap ibunya yang berusia 54 tahun itu dengan menggunakan sebatang kayu penyapu bersalut plastik berwarna merah berukuran 57 sentimeter di rumah mereka di Lundang, pada pukul 6.30 petang, 21 Disember lalu. Dakwaan ke atas tertuduh dibuat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga tiga tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua seksaan itu jika sabit kesalahan. - kosmoSemoga remaja ini insaf sewaktu dalam penjara. Mungkin masa bersama dengan ibunya dia banyak berkawan dan terlibat dengan kawan-kawan yang tidak baik. Dalam penjara dia mungkin boleh berubah. Masuk penjara adalah salah satu peluang yang diberikan dari Allah pada hambaNya untuk berubah dan bertaubat. Kalau tiba-tiba mati sebelum sempat bertaubat, sewaktu derhaka pada ibu, sudah tentu di nerakalah jawapnya. No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas