Friday, February 28, 2014

Kilang Haram Curi Air 7 tahun


Pelabuhan Klang: Ketika rakyat Selangor mengalami krisis air hingga arahan catuan keperluan asas itu dikeluarkan Isnin lalu, sebuah gudang di Jalan Pelabuhan Klang, di sini pula sanggup ‘merompak’ keperluan asas berkenaan apabila mereka melakukan penyambungan haram dari paip utama milik Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS).

Lebih mengejutkan kejadian yang baru dibongkarkan semalam itu bukan baru berlaku sehari dua malah sudah berlanjutan sejak enam tahun lalu mengakibatkan syarikat utiliti berkenaan mengalami kerugian sebanyak RM656,000.


Perbuatan kilang menyimpan baja itu dikesan hasil risikan Unit Penguatkuasaan SYABAS sebelum satu serbuan dilakukan sepasukan anggota penguat kuasa syarikat berkenaan kira-kira jam 12 tengah hari semalam.Pengarah Eksekutif Projek Air Tanpa Hasil (NRW) SYABAS Yusof Badawi berkata, serbuan membabitkan 13 anggota bersama kakitangan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN). Menurutnya, pihaknya menerima maklumat mengenai penggunaan air meragukan di kawasan itu sebelum membuat risikan selama seminggu. “Hasil siasatan itu, kami dapati pemilik gudang tidak membuat sebarang pendaftaran untuk penggunaan air dan kami juga mendapati gudang berkenaan tidak mempunyai meter air sejak mula beroperasi pada 2006 hingga sekarang. - metro

Wah! selama 7 tahun kilang dapat air percuma? Dapat jimat ratusan ribu ringgit plak tu...Lain kali Syabas perlu lakukan pemeriksaan pada kilang-kilang. Ini asyik-asyik rumah saja diorang pergi cek meter. Kilang suka hati je dapat air percuma bertahun-tahun. Lagilah kalau rumah kondo, apartment harga air memanglah lagi mahal dari orang yang tinggal di rumah teres. Kalau bagi kat aku air percuma best juga. Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas