Thursday, February 13, 2014

Dilema Suami Sengkek



Inilah video yang menjadi lumrah zaman era alaf 21. Sebagai seorang perempuan, jangan cepat sangat nak kahwin sampai dapat lelaki yang nak ambil kesempatan saja. Masa sebelum kahwin tu kita kena tengok kelakuan dia macam mana ada tak dia jenis yang nak ambil kesempatan atau betul-betul seorang yang bertanggung jawap. Saya simpati pada sister ni, dah la suami tak kerja, kena tanggung dia punya hutang PTPTN, nafkah anak-anak. Duit gaji abis untuk suami plak. Sepatutnya sebagai seorang lelaki dia yang menyara perempuan. Apa nak jadi zaman sekarang ni....Hati-hatilah ye...

Petikan dari hmetro
Kuala Lumpur: Pengorbanan mereka mengambil alih tanggungjawab menyara keluarga bukan saja tidak dihargai, malah suami yang mereka tanggung bertindak kejam dengan memukul, mengugut serta mendera secara seksual.
Itu nasib tiga wanita berjawatan tinggi yang menjadi mangsa penganiayaan suami masing-masing, menyebabkan hidup mereka menderita biarpun selepas seorang daripada mereka bercerai. Mangsa pertama mahu dikenali sebagai Ayu, 30 yang bekerja sebagai pengurus syarikat swasta, 30, berkata, dia berkahwin dengan suaminya yang bekerja sebagai juruteknik pada 2008 atas dasar suka sama suka. Bagaimanapun, katanya, selepas hampir empat tahun hidup bersama pelbagai masalah timbul kerana suami yang gajinya lebih rendah, hanya tahu menghabiskan wang dan langsung tidak menyumbang dalam nafkah zahir. “Saya sedar gaji dia tak banyak dan saya juga tak kisah jika banyak urusan tanggungan keluar menjadi tanggungjawab saya, tapi siapa yang boleh tahan jika hampir semua duit gaji saya dia ambil.

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas