Friday, January 3, 2014

Pensyarah terima rasuah pelajar dipenjara

IPOH: Mahkamah Khas Rasuah di sini, menjatuhkan hukuman penjara sehari dan denda RM25,000 terhadap seorang pensyarah Matematik, selepas didapati bersalah atas lima pertuduhan rasuah kerana menerima wang sogokan untuk menaikkan markah dua pelajarnya tiga tahun lalu. Wong Chee Wai, 42, pensyarah Institut Teknologi Perak di sini, dijatuhi hukuman itu oleh Hakim Madihah Harullah. Jika gagal membayar denda, tertuduh akan dikenakan hukuman penjara 18 bulan. Tertuduh didapati bersalah menerima wang sogokan sebanyak RM690 keseluruhannya untuk menaikkan markah subjek Matematik dan Statistik dua pelajarnya pada 2011 dan 2012.Wong yang dikenakan hukuman mengikut Seksyen 171A Kanun Acara Jenayah diwakili peguambela M Kathan, manakala pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya A Hafizh Abu Bakar. - hmetro. Aku rasa memang ramai pensyarah yang buat kerja-kerja rasuah ni, tapi dia yang terkena. Semoga ia menjadi pengajaran pada kita semua.
Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas