Thursday, January 16, 2014

Noor Jan Tuah Waris Kesultanan Melayu Melaka Yang Palsu?


MELAKA - Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) mengesahkan sijil pengiktirafan sebagai waris kesultanan Melayu Melaka milik Noor Jan Tuah adalah palsu.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron berkata, pejabat Yang Dipertua Negeri Melaka telah menerima surat daripada pihak ICJ di the Hague, Belanda, pada September tahun lalu menyatakan Noor Jan sebagai pembohong.
 
“Kenyataan Noor Jan adalah pembohong besar jelas dinyatakan dalam pengakuan pihak ICJ yang ditulis kepada kami,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Exco kerajaan negeri di Seri Negeri di sini, semalam.
 
Baru-baru ini, Idris menerima surat daripada Noor Jan yang mahu perbincangan dilakukan bagi mendapatkan pengiktirafan sebagai ‘Sultan Melaka’ kerana mendakwa beliau telah mendapat pengiktirafan daripada ICJ.
 
Noor Jan, 57, bagaimanapun ditahan polis pada 10.50 pagi kelmarin di jeti Anjung Batu, Umbai dekat sini sebelum sempat menaiki bot ke Pulau Besar untuk melakukan aktiviti bersama pengikutnya.
 
Dalam perkembangan lain, Idris berkata, kerajaan negeri Melaka akan tetap melakukan pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 3.0 secara bersemuka kepada rakyat negeri itu berbanding penggunaan kaedah penyaluran ke akaun bank. - Bernama

Zaman sekarang ni, kalau nak hidup macam sultan, tak payah ada darah raja pun tak apa, sebab apa yang penting orang tengok duit juga. Kalau mengaku sultan tapi kita yang kena tanggung makan dan minta duit buat apa, orang pun tak mengaku walaupun dia mungkin berketurunan raja Melaka. Kalau nak dapat harta berusaha, gaya hidup Bill Gate pun dah mengalahkan sultan. Jadi tak payah la nak buang masa buat kerja-kerja menyamar macam ni, kalau pandai cakap masuk politik senang citer.hehehe


Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan
 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas