Thursday, December 12, 2013

Rebecca Guna Duit Erma Tuk Bantu Mangsa Banjir

KUALA LUMPUR - Pelakon Rabecca Nur Al-Islam yang menang kes saman ke atas Erma Fatima menggunakan wang yang dimenanginya untuk membantu mangsa banjir di Kuantan, Pahang. Rabecca, 23, berkata, wang sebanyak RM11,200 yang dibayar oleh pengarah filem itu dengan menggunakan not RM1 sebanyak 11,200 keping dihantar ke pejabat peguamnya kelmarin. "Peguam saya telah menghubungi saya dan memberitahu mengenai wang tersebut. Saya kemudian meminta peguam saya supaya menghantar terus wang itu ke bank dan dimasukkan ke dalam akaun saya. "Setelah wang tersebut diperoleh, saya terus mengajak beberapa orang rakan untuk membeli-belah di pasar raya Giant di Bukit Antarabangsa dan Mydin di Subang Jaya. Kami membeli pelbagai barangan keperluan seperti biskut dan air untuk diagihkan kepada mangsa banjir di Kuantan," kata artis itu ketika dihubungi Kosmo! semalam.
Itulah lain kali buat pengajaran pada semua...kadang-kadang kita nampak seseorang buruk tapi Allah lebih mengetahui, sebab tu kalau dah bukan rezeki kita halalkan saja....walaupun kita tahu kita lebih berhak mendapatkannya...percayalah takdir Allah itu yang terbaik tuk kita...kalau dia tak halalkan duit, tu tak dapatlah merasa faedah sedekah...insyallah saling kita ingat mengingati


Wax Machine
Wax Machine Buang Bulu Dengan Pantas Dan Selamat
                                                              


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas