Sunday, October 27, 2013

Pengantin Baru Kelar Tangan Sebab Hutang Dengan Along

Putrajaya: Inai di jarinya masih merah, tetapi seorang wanita yang baru dua bulan mendirikan rumah tangga nekad mengelar tangan kirinya untuk mencabut nyawa sendiri.

Bukan disebabkan kerenah suami, tetapi gara-gara tindakan wanita berkenaan meminjam wang cuma RM1,000 daripada ceti haram untuk menguruskan majlis perkahwinannya.

Ini berikutan dia bukan saja dijerat along terbabit sehingga terpaksa membayar sehingga 60 kali ganda, malah tidak tahan kerana diganggu tanpa mengira masa, sejak dua minggu lalu.

Tindakan nekad itu dilakukan awal pagi Isnin lalu, selepas dia diganggu lebih 20 along berantai yang mengenakan kadar bunga tidak masuk akal antara 35 hingga 60 peratus, mengakibatkan dia tidak mampu melunaskan bayaran pinjaman itu. - hmetro
----------------------
Dah banyak kali orang warning jangan pinjam along, jangan pinjam along, jangan pinjam along walaupun RM1 tak cukup makan biarlah minta sedekah dari pinjam along ni...amatlah bahaya...kat malaysia memang banyak sangat dah orang yang dah terkena. Jadi apa saja yang korang nampak tampal2 pinjaman berlesen atau tak berlesen ke...tak payah la nak layan....Lebih baik kebulur dari meminjam. Sekarang ni macam-macam teknik diorang buat tuk kasi orang pinjam. Orang yang tak nak pinjam ada juga terjerat suruh pinjam. Hati-hatilah ye...kalau dah terkena..boleh buat gile jadinya. 

Nak buat camne...taiko2 cina yang kasi pinjam ni ada link dengan orang politik tak kirala parti mana pun, ahli diorang mesti ada di kalangan orang politik supaya bisnes mereka tetap boleh jalan, walau camne usaha polis nak perangi golongan taiko along, ni diorang tetap akan lepas, salah satu cara adalah dengan saling nasihat menasihati antara satu sama lain. 

Kelakar ...iklan ni...
Awek manalah jadi mangsa ...hehe
Penaja
Bakar Lemak 3x Ganda Lebih Pantas

Jom Sauna!
Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori. 
Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori 
Teknologi sauna pants mampu membakar lemak di sekitar punggung dan paha denga hanya 10 min setiap hari, sapukan losyen panas masa nak guna
Percuma losyen panas lavender, gerenti panas dan membakar lemak, dapat juga melembutkan kulit dan berbau harum

Kuruskan Badan Dengan Pantas


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas