Saturday, October 5, 2013

Budak Lelaki 14 Tahun Rogol Budak Perempuan 12 Tahun


Klang: Seorang remaja lelaki berusia 14 tahun perkosa seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun yang juga kenalannya.
Kejadian berlaku 24 September lalu di Sementa, dekat sini, selepas mangsa dibawa bersiar-siar menaiki motosikal balik dari sekolah. Menurut sumber, selepas bersiar-siar mangsa dibawa balik ke rumah lelaki itu kononya untuk mengambil barang tertinggal.

“Mangsa mengikut rakannya itu untuk singgah sebentar sebelum masuk ke rumah kononnya bagi mengambil barang, namun apabila tiba di bilik, mangsa dipaksa membuka pakaian. “Mangsa diugut, bimbang dicederakan dan tidak dapat balik ke rumah menuruti arahan rakannya itu “Ketika dalam rumah, remaja itu menutup mata mangsa menggunakan baju dan mangsa mendakwa diperkosa sekurang-kurangnya tiga kali,” katanya. - hmetro

----------------------------
Ini semuanya pengaruh social media video-video lucah yang berlambak di internet sekarang. Umur remaja memanglah sangat mencabar, kalau tak ada bimbingan dan ajaran agama yang cukup budak-budak ni boleh terlepas untuk merogol sesiapa saja. Diorang berjiwa liar dan memberontak ibubapa kenalah menasihati dengan cara berhikmah sebagai kawan, tahu siapa kawan dia, kat mana dia pergi, dan cuba cek facebook, twitter dan youtube channel apa yang diorang tengok. Kalau asyik sibuk kerja pergi pagi balik plak malam, perkara camni boleh terjadi, kalau dah jadi jangan nak salahkan budak lelaki tu saja, salah kan sekali mak bapak yang lalai jaga dan berikan bimbingan yang secukupnya. 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas