Tuesday, September 24, 2013

Siapa Budak-Budak Minta Sedekah

Tanjung Malim: Kumpulan pengemis didalangi wanita warga Kemboja yang menjalankan aktiviti meminta sedekah di bandar ini, didakwa ‘menyewa’ kanak-kanak bertujuan meraih simpati daripada orang ramai.

Kumpulan terbabit yang bergerak di pasar malam dipercayai mampu memperoleh pendapatan lumayan sehingga RM100 sehari dengan berkeliaran meminta sedekah di kawasan tumpuan ramai itu.

Mohd Khairi Hassan, 45, berkata, dia dan beberapa rakannya pernah menahan seorang daripada wanita warga asing terbabit untuk disoal siasat selepas sangsi terhadap tindakannya membawa anak kecil.

Menurutnya, wanita yang mendakwa namanya, Miran memberitahu anak kecil berusia empat tahun dibawa bersama itu bukan anak kandungnya.

“Dia mendakwa kanak-kanak itu dipinjam daripada rakannya untuk dibawa mengemis. Wanita itu yang sudah fasih berbahasa Melayu mendakwa pendapatannya hasil aktiviti meminta sedekah bertambah berlipat ganda jika membawa anak kecil. - hmetro

-----------------------------------


Aku hairan tiap kali pegi pasar malam ada aja budak-budak minta sedekah, ada orang mynmar bawa baby tuk minta sedekah. Tak sanggup rasanya tengok baby dan kanak-kanak ini duduk atas kotak tempat kotor orang lalu lalang... jabatan kebajikan masyarakat sepatutnya pergilah buat spot check kat pasar-pasar malam ni, memanglah diorang tu bukan orang malaysia, tapi budak2 yang jadi mangsa tu camne? tak kan nak biar je? lebih baik masukkan aja di pusat perlindungan kanak-kanak. Geram rasanya pada mereka yang sepatutnya mencari kanak-kanak ni senang lenang je tak buat kerja...carilah diroang ni bersepah ada kat pasar malam. 



Bakar Lemak 3x Ganda Lebih Pantas

Jom Sauna!
Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori. 
Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori 
Teknologi sauna pants mampu membakar lemak di sekitar punggung dan paha denga hanya 10 min setiap hari 
Percuma losyen panas lavender, gerenti panas dan membakar lemak, dapat juga melembutkan kulit dan berbau harum

Kuruskan Badan Dengan Pantas

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas