Monday, September 30, 2013

Najib Umumkan BR1M dua kali setahun






Kaedah pembayaran terus ke akaun penerima tahun depan

Ipoh: Kerajaan bercadang melaksanakan agihan pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) kepada penerima yang layak sebanyak dua kali setahun, mulai tahun depan.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, berkata kaedah penyaluran BR1M juga kemungkinan dibuat melalui transaksi terus kepada akaun bank penerima. 
Katanya, langkah itu bertujuan menggalakkan penerimanya melakukan perbelanjaan berdasarkan keperluan semasa, sekali gus menggalakkan perbelanjaan berhemah. 

“Kerajaan sedang melihat kemungkinan melakukan agihan pembayaran BR1M sebanyak dua kali setahun mulai tahun depan dan bukannya sekali gus seperti diamalkan sejak ia diperkenalkan.

Perbelanjaan berhemah

“Ia bagi membolehkan penerimanya melakukan perbelanjaan berdasarkan keperluan semasa, sekali gus menggalakkan perbelanjaan berhemah,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Sekolah Agama Rakyat Ehsaniah di Kampung Dato Ahmad Said Tambahan II, Gugusan Manjoi di sini, semalam.

Husni berkata, kerajaan juga sudah bersetuju untuk menaikkan kadar bayaran BR1M daripada RM500 yang diterima sekarang mulai tahun depan, namun nilainya hanya akan diumumkan pada pembentangan Bajet 2014 oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, 25 Oktober ini. 
“Deraf pertama sudah dibentangkan kepada Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan Pertama dan sedang diperkukuhkan lagi, jumlahnya belum dipastikan, tetapi mesti lebih daripada RM500 daripada yang diberikan sekarang,” katanya. - bharian

mari-mari ambil duit ni...
---------------
Bagus lah...kalau begitu, harap-harap dengan adanya bantuan seperti ini golongan pendapatan rendah yang layak dapat tampil kehadapan dan menerima bantuan. Semoga kadar jenayah pun dapat diturunkan. Kadang-kadang golongan penjenayah ini dah terpaksa nak merompak dan meragut, kalau tak camne nak bayar duit ah long, kalah judi, tak ada kerja tak kan kita nak biarkan saja golongan ini....
Skim seperti dah lama di buat di UK..terbaik!!! dari Dato Najib perdana menteri kita

Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas