Wednesday, September 25, 2013

Kira-kira 500,000 penduduk alami gangguan bekalan elektrik di SabahKota Kinabalu: Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB) mencatu bekalan elektrik di Sabah dan Labuan mulai hari ini yang dijangka berlarutan selewat-lewatnya sebulan.

Tiga IPP yang mengalami kerosakan itu adalah di Ranhill Powertron 1 (IPP Teluk Salut), Ranhill Powertron 2 (IPP Rugading) dan ARL Power Station (IPP Melawa), sekali gus menyebabkan kapasiti bekalan elektrik di negeri ini berkurangan sebanyak 200 megawatt (MW). 
Pengarah Urusan SESB, Abdul Razak Salim, berkata kejadian bermula di IPP Teluk Salut kira-kira jam 8.08 pagi apabila berlaku satu letupan kecil menyebabkan Kompatmen Turbin GT22 rosak. - bharian
------------------------------
Alamak camne ni orang sabah? susah kalau tak ada elektrik ni...nak cas handphone camne? nak pasang aircond, kipas ....panas la sikit malam-malam ni..nasib baik musim hujan...harap-harap bersabar lah ye..insyallah semua yang berlaku pasti ada hikmahnya...
Mengimbas kembali betapa susahnya zaman jepun atau mereka yang sedang berada di Afrika...Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas