Tuesday, September 24, 2013

Gerai Pasar Malam Jual Ayam Cheesy Nugget Meragukan



Aku dah pernah beli ayam cheesy nugget di sini, tak sempat nak makan di pasar malam desa pandan. Jalan-jalan lagi kat depan pulak tempat yang sama ada pasar malam cina, gerai yang sama cuma tukang jual dia cina yang jual...yang goreng ayam pun cina. Tak ada pulak logo halal kat gerai ni..Al maklumlah pasar malam manalah orang nak letak logo halal. Masalahnya...gerai ini pemiliknya bukan melayu, dia upah budak-budak melayu atau indonesia tuk jual ayam ni...tengok makcik dan aanak ni beli ayam...diorang ingat ayam ni orang melayu islam yang buat...
Bila saja saya nampak terus buang..terus tekak ni rasa tak selera, tah minyak apa yang dia goreng, minyak babi ke? ayam tu sembelih ke tak? Uweeks....



No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas