Tuesday, September 24, 2013

Anak Lari Dari Rumah Sebab Takut PMR

Pelajar hilang ditemui lesu dalam tandasRosziana Mohamed sugul ketika menceritakan kehilangan Ayza Nazira (gambar kecil).
Petaling Jaya: Ayza Nazira Zulfazli, pelajar Tingkatan Tiga Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Sri Aman yang hilang dari kediamannya di sebuah kondominium di Damansara Perdana di sini sejak Sabtu lalu, ditemui lesu dalam sebuah tandas, kira-kira 500 meter dari rumahnya malam tadi. 

Dia yang bakal menduduki Penilaian Menengah Rendah (PMR) minggu depan ditemui oleh orang awam dalam tandas Pasaraya Jaya pada jam 9 malam. 
Hilang ketika ibu bapa bekerja 


Orang awam yang menemuinya menghubungi emak saudara Ayza yang kemudian dimaklumkan kepada ibu bapanya yang ketika itu sedang mencarinya di sekitar Petaling Jaya. 

Ayza didapati hilang dari rumahnya di Kondominium Damansara Ekslusif, Damansara Perdana antara jam 2.45 petang dan 10 malam Sabtu lalu ketika ibu bapanya keluar ke Shah Alam kerana urusan kerja, manakala kakaknya, Alya Suraya ke perpustakaan.  - bharian

---------------------------------------------------------------------------

Sepatutnya ibubapa kenalah bagi peransang dan bimbingan pada anak-anak, bukan mendidik dengan cara mendapatkan markah yang tinggi keputusan periksa yang bagus-bagus...
PMR bukanlah penentu kehidupan kita, kalau gagal sekalipun ia bukan boleh menjamin masa depan anak-anak. Apa yang paling penting sifat-sifat yang mulia seperti kejujuran, amanah, keberanian, kreativiti, pemikiran kritis, kalau dapat PMR semua A pun tapi otak macam menghafal je... jadilah generasi yang pengikut, tapi kalau nak jadi pemimpin, ketua syarikat kena tanamkan sifat-sifat yang mulia. Ini asyik2 keputusan SPM, PMR, UPSR...padanlah anak takut nak ambil exam. 
Bagitahu pada anak "walau berapa pun keputusan kamu, mak dan ayah tetap bangga dengan kamu...buat yang terbaik dengan penuh keikhlasan dan jujur jangan meniru....apa pun keputusan serah pada Allah...mak dan ayah redha..." cuba cakap camtu..insyallah anak tak lari...
Kalau dah jadi camni...kan dan susah, nasib tak jadi apa2 kalau kena rogol ke, jadi pelacur ...sapa yang patut dipersalahkan? Jadi beringatlah sebelum terlambat

-----------------
JOM!!

Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas