Thursday, August 8, 2013

Koperal Dipenjara 7 tahun Sembunyi Maklumat Aktiviti Keganasan Di Lahad Datu

Kota Kinabalu: “Tertuduh bukan anggota masyarakat biasa, tetapi anggota Cawangan Khas di Lahad Datu dan menerima maklumat ketika dalam tugas. Sehubungan itu, kesalahan dilakukannya amat besar.”
Demikian kata Hakim Mahkamah Tinggi, di sini, P Ravinthran ketika menjatuhkan hukuman penjara maksimum tujuh tahun terhadap Koperal Hassan Ali Basari, semalam selepas didapati bersalah menyembunyikan maklumat mengenai aktiviti keganasan di Lahad Datu.
Ravinthran memerintahkan Hassan, 61, menjalani hukuman itu bermula dari tarikh dia ditahan pada 2 Mac lalu selepas berpuas hati dengan hujah pendakwaan tertuduh gagal melaksanakan tugasnya sebagai anggota polis kerana tidak memaklumkan maklumat kepada pegawai atasan.

Dalam penghakimannya, Ravinthran berkata, walaupun mempunyai rekod perkhidmatan panjang iaitu 38 tahun, namun ia tidak diambil kira dalam meringankan hukuman tertuduh kerana kesalahan itu membabitkan kepentingan umum yang memberi kesan besar kepada keselamatan negara.
Foto
ANGGOTA polis mengiringi Hassan di pekarangan mahkamah, semalam.

“Tertuduh berada dalam kategori berbeza dengan orang lain. Tertuduh terikat dengan undang-undang dan atas sebab itu, terlalu sedikit yang boleh diambil kira terhadap tempoh perkhidmatannya.
-----
Penaja AtikelMontokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 
Dapatkan info yang lebih http://bit.ly/13rpYha


PM Sekarang! 
sms/whatsup/line/wechat 018 263 7833 /sms 013 308 4906
 PM Feredea Power Sekarang! klik http://www.facebook.com/feredeapower

Kesan Sebarang Ketumbuhan di Payudara Tawaran Hebat

Rasa Susah Nak Buat Sendiri? Tak ada Masa?


Order Cake and Biskut Raya Home Delivery Area Klang Valley, Kuala Lumpur, Shah Alam, Puchong, Petaling Jaya, Sg Buluh
Whatsup/Line/Wechat/SMS 018 263 7833 (Cake)SMS 013 308 4906 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas