Friday, August 23, 2013

Black Mentor Secara Mengejut Nak Kawin September Depan

PENYANYI Black Mentor yang kini ingin dikenali sebagai Black Hanifah telah mengumumkan tarikh perkahwinannya yang bakal berlangsung pada 13 September depan di Zebra Square, Kuala Lumpur.

Walaupun berdebar-debar, Black atau nama sebenarnya, Hanifah Md. Hanafiah, 26, menjelaskan, dia sudah bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai suami kepada bakal isterinya, Naquira Yasirah Mohd. Khairi, 28.
Mereka melangsungkan pertunangan pada 26 Januari lalu selepas dua bulan berkenalan.
Tidak menafikan terlalu banyak dugaan yang terpaksa dihadapinya sepanjang tempoh pertunangan seperti gosip putus tunang, disihir dan terbaharu ditipu perunding perkahwinan sebanyak RM15,000.
Enggan mengulas lanjut tentang kes yang masih dalam siasatan pihak polis itu, Black kini hanya memberi fokus kepada majlis perkahwinannya yang bakal berlangsung tiga hari berturut-turut iaitu majlis pernikahan (13 September), majlis resepsi (14 September) kedua-duanya di Zebra Square manakala majlis keraian untuk peminat diadakan di Padang PPR Kerinchi, Lembah Pantai, Kuala Lumpur untuk peminat (15 September).
Ikuti temu bual bersama Black yang ditemui pada majlis sidang akhbar majlis perkahwinannya di Zebra Squre baru-baru ini.
Kosmo!: Apakah keistimewaan bakal isteri sehingga Black bersedia untuk berkahwin walaupun baru berkenalan selama dua bulan?
BLACK: Saya berkawan dengan ramai orang. Begitu juga dengan bakal isteri tetapi dia sangat istimewa di hati saya kerana dia mengenali saya pada mulanya sebagai Hanifah, bukannya penyanyi Black. Kami mengambil keputusan untuk bertunang selepas dua bulan berkenalan dan terus membuat persiapan perkahwinan selepas itu.
Tidakkah perkahwinan ini dilihat seperti tergesa-gesa?
Saya percaya jodoh itu di bawah kuasa Allah. Ramai wanita yang saya kenal tetapi tidak ada seorang pun antara mereka yang sesuai dan memenuhi kriteria yang saya inginkan sebagai isteri. Semua kriteria itu ada pada Naquira. Kalau rasa sudah temui orang yang sesuai, buat apa tunggu lama-lama, lagipun kedua-dua belah keluarga kami merestui hubungan ini.
Bagaimanakah anda berdua berkenalan?
Saya berkenalan dengannya di Dataran Merdeka menerusi kekasih kepada rakan saya. Pada mulanya, saya ingat dia kenal saya sebagai penyanyi Black dan akan terkejut berjumpa dengan saya tetapi bila berjumpa dengannya saya yang terkejut sebab dia langsung tidak kenal saya (ketawa). Dia tidak mengikuti perkembangan muzik tempatan kerana ketika itu baru pulang daripada belajar di Melbourne, Australia selama tiga tahun.
Selepas mengetahui status anda sebagai penyanyi popular, bagaimana penerimaannya?
Dia seorang yang ringkas dan bapa saudaranya, Datuk Paduka Khairuddin Abu Hassan pula merupakan suami kepada aktres Datin Paduka Umie Aida. Jadi, dia dan keluarganya sudah terbiasa dengan kerjaya saya sebagai penyanyi serta perhatian yang diberikan orang ramai.
Selepas ditipu perunding perkahwinan, bagaimanapun perkembangan persiapan perkahwinan anda?
Sebelum ini saya buat semua sendiri tetapi nampaknya tidak menjadi. Sekarang semuanya diuruskan oleh pihak pengurusan saya iaitu The 8 Unit bermula bulan lepas. Terdapat tajaan daripada beberapa pihak. Jumlah kos tajaan yang saya terima biarlah saya sendiri sahaja yang tahu. Apa yang boleh saya katakan, saya bekerja keras mengumpul wang bagi majlis perkahwinan ini.
Khabarnya anda bakal mendendangkan lagu khas pada majlis perkahwinan untuk bakal isteri bolehkah dikongsi?
Ya, sebenarnya lagu itu kejutan untuknya dan merupakan single terbaharu saya. Judulnya Si Merah Si Putih yang dicipta oleh komposer Ajai. Saya akan merakamkan lagu itu tidak lama lagi dan menyanyikan lagu itu buat pertama kali pada majlis perkahwinan saya.
Adakah anda sudah merancang lokasi berbulan madu?
Belum lagi tetapi saya sudah merancang selepas berkahwin saya ingin membawa isteri dan kedua ibu bapa saya menunaikan umrah. Rasanya cara itu lebih afdal, selepas itu barulah saya fikirkan destinasi bulan madu untuk kami berdua.
Sudahkah anda bersedia untuk menjadi suami orang?
Memang saya sudah bersedia. Saya telah menghadiri kursus perkahwinan dan banyak membaca buku tentang ilmu rumah tangga. Saya sedar tanggungjawab seorang suami sangat besar dan saya bersedia untuk belajar menjadi seorang suami yang baik.

=========

semoga urusan perkahwinan dan pernikahan black dipermudahkan amin...


Rasai Kuasa Tenaga Warna

Photon Utrasonic
Hot and Cold Facial Steamer
Photon Ultrasonic Alat Kecantikan Wajah Terkini dan Terlaris Di Jepun, Mengebukan, Memutihkan dan Membunuh jerawat dan Mengurangkan Kedutan dengan pantas dan alat wap sejuk panas memecahkan partikel air ke tahap ion yang paling kecil. 


Bakar Lemak 3x Ganda Lebih Pantas

Bakar Lemak Dengan Pantas Dengan Wap Panas

Whatsup/Line/Wechat/SMS 018 263 7833 or SMS 013 308 4906 
-------------------------------------------------------------


Order Cake, Cupcake, Coklat Online
Order Cake, Cupcakes, Coklat online
Delivery ke rumah

Blouse, Baju Muslimah, Dress, Jubah, Tops, Fesyen Terkini

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas