Wednesday, July 11, 2012

5 Juadah Berbuka Puasa Paling Popular di Bazar Ramadhan

Ramadhan datang lagi, ramai orang melayu kita yang berebut nak beli tapak pasar ramadhan untuk menjual aneka kuih dan juadah berbuka puasa. Namun begitu, juadah apa yang paling laris dan paling digemari para pembuka puasa terutama tekak orang melayu.


1- Paling laris AIR...ya orang yang berbuka memang teramat haus bertambah pula dengan cuaca kita yang panas, mereka carikan sesuatu air yang unik dan berwarna warni.


2 - Paling laris adalah juadah yang bakar-bakar, orang puasa ni, memang sedang menahan lapar, kalau terbau saja ikan bakar, ayam bakar, mesti punya telan air liur. Tak tahan...mesti nak beli.
3 - Manisan kuih muih. Orang yang sedang berpuasa memang akan rasa kurang tenaga, secara semulajadi mereka yang cari makanan yang manis-manis. Kalau kuih tu berwarna warni mesti laris.
4- Orang yang bekerja selalu tak ada masa nak masak untuk berbuka puasa. Balik kerja dalam pukul 5 petang, walaupun dapat balik awal memang tak cukup masa untuk berbuka dalam pukul 730. Itu belum lagi yang tersangkut di traffic jam dan kena ambil anak balik dari taska. Jadi mereka perlukan nasi dan aneka lauk pauk, termasuk sayur-sayuran.
5- Lastly hidangan desert barat seperti kek, muffin, biskut-biskut dan pastri. Hidangan ini adalah yang terakhir, tapi kalau dah pegi bazar ramadhan selalu mereka akan mencuba sesuatu yang kelainan.

Selamat Mencuba


You all kalau nak cantik dan mantapkan asset wanita dan payudara boleh klik sini.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GR

PA

fbcs

nas