Wednesday, June 5, 2013

Pendaki Ekspedisi Everest Maut

“Sama-sama kita doakan kesihatan dan keselamatan peserta XPDC.” Demikian status Facebook (FB) terakhir pasukan pendaki Perbadanan Putrajaya (PPj) yang dikemas kini Sabtu lalu dalam Ekspedisi Kem Induk Everest (EBC) dan Kala Patthar di Banjaran Himalaya, Nepal bermula 27 Mei lalu.
Bagaimanapun, seorang daripada pendaki, Mohammad Shahrulnizam Ahmad Nazari, 25, meninggal dunia kelmarin dipercayai akibat penyakit akut gunung (Acute Mountain Sickness).
Melalui status FB PPj yang memuat naik gambar pemandangan sepanjang ekspedisi itu, peserta juga memberitahu mereka perlu berehat secukupnya sebelum ke Gunung Kala Patthar dan EBC.

“Santapan mata yang pasti memukau kerana puncak gunung tertinggi di dunia berada di depan mata,” katanya.

Foto
MOHAMMAD Shahrulnizam (dalam bulatan kiri) bersama pasukan PPj.

Dalam status FB itu juga mereka memberitahu pada pendakian masuk hari kelima itu mereka dalam perjalanan ke Gorakshep pada ketinggian 5,550m yang mengambil masa lapan jam perjalanan.

Mari kita sedekahkan Al fatihah pada beliau


-------------------
Tajaan
Montokkan Payudara dengen selamat
Kombinasi Herba Pueraria Mirifica Lobata dan Ginseng dapat memberikan kesuburan dan sekaligus memontokkan payudara anda
sms/Whatsup/line/wechat 018 263 7833/ sms 013  3084906 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas