Saturday, June 1, 2013

Kisah Benar Jatuh Talak Tiga Sebab RokokSebelum kawin, lelaki ini kuat hisap rokok. Dia bercinta dengan seorang awek cun tapi perempuan ini tak suka kepada lelaki yang hidap rokok. Maka dia kurangkan hisap rokok dan tak hisap rokok depan awek dia. Perempuan ini ingatkan betul-betul dan berhenti hisap rokok.

Pasangan ini bernikah dan dikurniakan seorang anak dan hidup mereka bahagia. Semasa dalam perkahwinan ini, suami tak dapat menyembunyikan diri yang dia masih hisap rokok. Berlaku beberapa sesi pertengkaran disebabkan rokok ini.

Berhenti Merokok

Akhirnya, lelaki mengambil keputusan untuk berhenti merokok. Bukan itu saja, untuk meyakinkan kepada isterinya yang dia dah tak merokok, dia melafazkan satu perkataan yang cukup besar. Iaitu,

"Lepas ini, kalau abang hisap rokok lagi, jatuhlah talak tiga". Kata suami kepada isterinya. kejadian ini berlaku pada satu tarikh lebih kurang 2 tahun lalu.

Memang lelaki berpegang teguh kepada janjinya dan lafaz taklik yang dilafazkan itu.

Hisap Rokok

Pada satu hari, di sebuah kedai bersama rakan-rakan, lelaki akhirnya hisap rokok. Entah terlupa atau sengaja, sukar dijelaskan kerana berlaku terlalu pantas.  Selepas itu, lelaki sedar dan menceritakan kepada isteri dia yang dia hisap rokok.  Pasangan ini hadir ke pejabat agama dan mahkamah syariah memutuskan, jatuh talak tiga. Selepas mahkamah membuat keputusan, pasangan suami isteri ini menangis dan menyesal. Suami dan isteri berumur lewat 20-an dan mempunyai seorang anak. Lelaki bekerja sebagai pegawai manakala isteri surirumah.

Kisah Benar - Blog kadi
--------------------------------------
Itulah lain kali berhati-hati guna perkataan talak ni..si isteri plak ingat senang ke laki nak berhenti rokok, dia dah kurangkan rokok tu dah cukup baik..tak boleh nak berhenti sekaligus mana ada org camtu....kesian sekarang ni dah jadi janda anak satu....lelaki plak baik orang nya....

Jadi mulakan hidup baru, tak guna sesalkan yang lepas, nasi dah jadi bubur

Rasa nak lebih cantik dan menarik tuk keyakinan diri?
Tingkatkan keyakinan diri 150%
Gabungan herba-herba dan ramuan ini dapatkan montokkan dan anjalkan payudara dan punggung, ketatkan faraj, dan jadikan kulit lebih cantik, cerah, halus dan gebu 100% herba sahaja, halal dan suci 
sms/Whatsup/line/wechat 018 263 7833/ sms 013  3084906 

1 comment:

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas