Saturday, June 1, 2013

Datuk Super Besarkan 9 Cucu Angkat

Hanya bekerja sebagai nelayan dengan pendapatan RM300 sebulan, namun seorang lelaki warga emas layak digelar ‘datuk super’ apabila sanggup memikul tanggungjawab sukar membesarkan sembilan cucu angkat.
Ramli Zulkifli yang kini mencecah usia 60 tahun terpaksa menggunakan kudratnya membesarkan sembilan cucu angkat berusia dua hingga 19 tahun selepas ibu bapa mereka menyerahkan urusan jagaan itu kepadanya atas alasan kemiskinan.
Lebih menyukarkan, dia mengambil alih urusan menjaga enam cucu angkat itu selepas ibu dan bapa kandung mereka menghilangkan diri, manakala tiga cucu angkat yang lain pula tidak mempunyai sijil kelahiran.

Keadaan bertambah sukar apabila isteri Ramli, Kamariah Dahaman, 68, meninggal dunia dua bulan lalu, sekali gus tugas membesarkan sembilan cucu itu ditanggungnya bersendirian.
Foto
Ramli (duduk tengah) bersama sebahagian cucu angkatnya.

Ramli yang dikenali sebagai atuk Ramli berkata, dia bagaimanapun tidak pernah mengeluh sepanjang membesarkan sembilan cucunya itu, namun sedikit kesal kerana ibu dan bapa kandung mereka langsung tidak pernah menghulurkan sebarang nafkah bagi meringankan beban ditanggung.

---------------
Sungguh suci hati Datuk dan isteri nya...sanggup membela cucu walaupun pendapatan rendah dan tak cukup kudrat. Kita yang yang kuat dan sihat kenalah ambil contoh, sementara kita hidup di dunia ni .... tolonglahlah sedaya yang mampu
Mari kita mendoakan semoga datuk ini dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezekinya...amin

----------------------Rasa nak lebih cantik dan menarik tuk keyakinan diri?------------------------------
Tingkatkan keyakinan diri 150%
Gabungan herba-herba dan ramuan ini dapatkan montokkan dan anjalkan payudara dan punggung, ketatkan faraj, dan jadikan kulit lebih cantik, cerah, halus dan gebu 100% herba sahaja, halal dan suci 
sms/Whatsup/line/wechat 018 263 7833/ sms 013  3084906 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas